WSZYSTKO O POLITYCE PRYWATNOŚCI, CZYLI CO TO JEST RODO I PLIKI COOKIES (CIASTECZKA)

Witaj!
Jesteś w miejscu, w którym opowiem Ci o Polityce jaką prowadzi ta strona, w zakresie Twoich danych. Jakie dane są zbierane i przetwarzane, w jakim celu i przez kogo. Dowiesz się w jaki sposób się je pozyskuję i jakie masz prawa jako właściciel danych.

RODO i ciasteczka

Co dla mnie znaczy Polityka prywatności?

Wiem że prywatność, to dla Ciebie coś bardzo ważnego. Na co dzień pacjenci powierzają mi nie tylko zdrowie, ale również wiele osobistych danych. Zawód lekarza i zwykła ludzka przyzwoitość, nakazuje mi dbać o ich poufność, dlatego dbam o nią również tutaj na mojej stronie. Mając świadomość, że Twoje dane mogą być niewłaściwie i bezprawnie wykorzystane, jako Administrator strony bardzo się staram aby były bezpieczne. W związku z tym, wprowadziłem szereg zabezpieczeń np. certyfikat SSL (symbol kłódki w pasku adresu)

O co chodzi w Polityce prywatności.
Jakie dane są zbierane, przez kogo i po co?

Na stronie pracownia-emg.pl pozyskiwane są dwa rodzaje danych.

1. Dane osobowe.


Jako Administrator strony, uzyskuję Twoje dane osobowe poprzez formularz kontaktowy. Proszę w nim o podanie imienia, nazwiska i adresu e-mail. Potrzebne są one do umówienia wizyty np. aby wykonać badanie EMG.
Za pomocą formularza, możesz również zadać mi pytania na tematy medyczne i aby na nie odpowiedzieć, również ich potrzebuję.
Twoje dane osobowe trafiają na moją skrzynkę pocztową, której usługodawcą jest Google. Są tam zapisywane i przechowywane, do momentu wykonania usługi medycznej lub udzielenia porady medycznej. Następnie są przeze mnie usuwane. Z danych tych korzystam tylko ja i nie udostępniam ich innym osobom.

Dostęp do twoich danych osobowych, mają również pracownicy NZOZ Neuromed M. i M. Nastaj Spółka partnerska ul. Północna 8, Lublin 20 – 818 NIP: 7151928100; REGON: 060748364; KRS: 0000381080 . Podczas rejestracji telefonicznej lub wizyty w placówce zostaniesz poproszony o podanie danych w celu założenia dokumentacji medycznej i umówienia wizyty. Dokumentacja medyczna jest przechowywana 20 lat. 

2. Dane techniczne.
Dane te są pobierane z mojej strony przez:


Home.pl S.A. ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin
NIP: 852-21-03-252; REGON: 811158242; KRS: 0000431335
Informacje są zapisywane na serwerze, w postaci dzienników zwanych logami. Jest w nich zapisywany np. czas i data odwiedzenia przez Ciebie strony, Twój adres IP, jakie działania były wykonane np. wypełnienie i wysłanie formularza kontaktowego, oraz inne ułatwiające administrowanie serwerem. Informacje te nie personalizują Twojej osoby, ponieważ nie są danymi osobowymi. Dostęp do nich mają tylko osoby upoważnione przez operatora hostingu. Więcej o polityce prywatności Home.pl

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA
Google bardzo wyczerpująco opisało swoją Politykę prywatności, jeżeli chcesz się z nią zapoznać skorzystaj z tego linku Polityka prywatności Google

Sposób zbierania danych technicznych.

Google Analytics narzędzie pobierające dane o ruchu na stronie do celów statystycznych. Jakie są to informacje? Gdy korzystasz ze strony, jest pobierana informacja o parametrach technicznych sprzętu z którego korzystasz, czy jest to telefon, tablet, komputer oraz jaki ma on system operacyjny. Jest określany rodzaj przeglądarki i jej język. Odczytywany jest twój adres IP. Zapisywane są adresy tej strony i strony z której tu przyszedłeś. Jest ci nadany anonimowy identyfikator użytkownika.

Pliki cookies tzw. ,,ciasteczka” informatyczne dane w postaci plików tekstowych o małym rozmiarze. Zapisywane są one w pamięci przeglądarki, z jakiej korzystasz na swoim urządzeniu.
Jedne mają zapewnić prawidłowe działanie stron, przeglądarek i aplikacji. To tzw. ,,cookies” sesyjne, które są usuwane automatycznie, po wyjściu ze strony lub zamknięciu przeglądarki.
Inne cookies (stałe, własne, funkcjonalne, reklamowe itd.) mają ułatwić nawigację i poruszanie się w sieci. W nich zapisane są dane o układzie treści na stronie, albo w jakiej rozdzielczości jest ona wyświetlana. Pliki te, zbierają również informacje na potrzeby statystki. Określają Twoje preferencje, aby potem wyświetlać Ci właściwe reklamy. Te pliki nie są usuwane automatycznie.

Jak Polityka prywatności reguluje Twoje prawa jako właściciela danych?

Przepisy pozwalają Ci, żądać dostępu do swoich danych osobowych. Możesz je sprostować, usunąć i ograniczyć ich przetwarzanie. Masz prawo również, sprzeciwić się ich przetwarzaniu, a w związku z tym wycofać zgodę. W tym celu wyślij wiadomość przez formularz kontaktowy.

Możesz również zablokować działanie Google Analytics, pobierając i instalując w swojej przeglądarce ten dodatek.

Jak już wiesz, dane zbierane są również za pomocą plików cookies. Piki te możesz zablokować i usunąć w swojej przeglądarce. Może to jednak spowodować, nieprawidłowe działanie niektórych stron i utrudnienia w korzystaniu z nich (np. strony wymagające logowania)
Każda z przeglądarek, może posiadać inne procedury związane z obsługą plików cookies.


Sposób na usunięcie plików cookies z przeglądarki:

Jakie przepisy regulują Politykę prywatności?

Politykę mojej strony regulują:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej „Rozporządzeniem”, Ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.)

Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. z 2004 r. nr 171, poz. 1800, z późn. zm.)

Informacje o Administratorze danych osobowych strony.

Administratorem danych osobowych jest Sebastian Szklener – Indywidualna praktyka lekarska z siedzibą w Lublin ul.Lubartowska 68a/31, NIP: 8652467432, REGON: 180551157.
Ochrona danych, odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a ich przechowywanie ma miejsce na zabezpieczonych serwerach.